dimecres, 27 de juliol del 2016

Penyes Altes del Moixeró 2276m Refugi de les Esposes

La pujada al cim es un recorregut de fort desnivell amb una distancia curta, son 1230m de desnivell em un recorregut d’uns 5 km.la resta fins arribar al refugi de les Esposes es tot baixada durant uns 9`5km

Iniciem el trajecte des del camí que surt a l’esquerra de la carretera que va de Gabà al coll de Pal, (existeix una petita esplanada em capacitat per poder aparcar un 5 o 6 cotxes) i que porte al petit poble de Créixer, no podem arribar-hi amb cotxe, degut que a uns 150m del inici una barrera no deixar pasar-hi.
Quan ja estem sortint del poble que la travessem per baix en una forte curva seguim el camí a la dreta,( Existeix un indicador), i ara tenim el poble a la nostre dreta, seguim estant atents a un petit corriol que ens sortirà  a la nostra esquerra i que un indicador marca el inici d’aquest i ens portarà a la Canal de la Serp i al coll de Raset, passat per sota les parets de les Penyes Altes. El camí va prenen pujada i no la deixem fins arribar el coll Raset.
En el coll trobem uns indicadors de diferentes rutes opcionals, nosaltres agafem a la nostre dreta direcció Est per arribar al cim de les Penyes Altes del Moixeró 2276m. que arribarem per entre mig del bosc sempre per el fil de l’aresta unes vegades per la besant del Bergadà altres per la besant de la Cerdanya.

Una vegada hem completat totes las magnifiques vistes que es poden gaudir des d’aquest privilegiat mirador, iniciem la baixada dirección al coll Raset, arribats aquí, seguim un camí molt marcat dirección Oest Resseguim tota la carena fins el coll del Moixeró, seguim fins el Coll Font Freda i emprenem baixada per el Torrent del Avets per dins el bosc,( Unes marques color vermell ens aniran indicant el camí), fins arribar a una pista al mig del bosc, amb uns indicadors als pins amb una pintura groga que ens indiquen a la dreta, nosaltres agafarem a l’esquerra i no la deixarem , fins arribar a una tanca i després una carretera que agafarem direcció a la dreta , d’aquí ja es veu el Refugi del Serrat de les Esposes de color groc.

Veure recorregut Trak

Veure Mapa




Poblet de Gréixer


Parets de Ventolau













Bosc a sobra de Grèixer



Canal de la Serp


 Pont de roca a la canal de la Serp


Coll Raset


Cim Penyes Altes Moixeró



Cim del Moixeró al fons

 







Pista forestal al torrent del Avets


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cim del Pedraforca i Calderer

 Pujada al Pollegó Superior del Pedraforca de 2507 m. i el Calderer de 2500 m. desde el Mirador del Gresolet, per el Collde Verdet, i baixad...